Elektrische fietsen

Een elektrische fiets is een rijwiel met de mogelijkheid van elektrische ondersteuning. Dat wil zeggen, je kunt er gewoon op fietsen en met ondersteuning van een voorwielmotor, middenmotor of achterwielmotor. De ondersteuning werkt alleen als je zelf meetrapt, zodra je stopt met trappen of afremt zal de ondersteuning stoppen. Zodra je weer kracht zet grijpt ook de ondersteuning weer aan.

Een elektrische fiets is populair. Geen wonder, iedereen wil wel een zetje in de rug bij tegenwind of het beklimmen van een helling. Elektrisch fietsen is gezond, want je moet echt zelf blijven bewegen, maar je hoeft niet uitgeput en zwetend op school of werk aan te komen. Ook als je conditie of kracht achteruit gaat omdat je wat ouder wordt of ziek bent blijf je met behulp van een elektrische fiets actief en onafhankelijk.

Er zijn meer typen elektrische damesfietsen dan elektrische herenfietsen. Daar zijn een paar redenen voor. De elektrische fiets is in eerste instantie ontwikkeld voor ouderen en minder validen. Die hebben baat bij een fiets met een lage instap en dan kom je al snel uit bij een damesframe, want een herenframe heeft altijd die dwarsstang op zadelhoogte. Omdat vrouwen over het algemeen ouder worden dan mannen zijn er meer oudere dames die elektrisch willen fietsen.

Pas toen elektrisch fietsen ook voor en door jongere mensen geaccepteerd werden, voor bijvoorbeeld forenzen en scholieren, kwamen er meer elektrische herenfietsen op de markt. Tegelijkertijd verschenen er sportievere dames- en unisexmodellen.
De accu in een Rivel e-bike kan wel 600x opgeladen worden, maar de prestatie van de accu zal af gaan nemen naarmate de accu vaker wordt opgeladen. Om de kwaliteit van de accu zo lang mogelijk zo hoog mogelijk te houden dienen de stappen in de handleiding goed opgevolgd te worden. Er is 1 type accu voor Rivel e-bikes, een zwarte Phylion van 36Volt, 13Ah ofwel 481 Wh capaciteit. Het achterlicht is in de behuizing van deze accu geïntegreerd. Een vervangende accu kost € 399,-.

Rivel biedt een groot assortiment elektrische fietsen in diverse prijsklassen. Er zijn e-bikes met een middenmotor, zoals de Fairbanks, Seattle en Central Park. Er zijn sportieve stadsfietsen met een voorwielmotor, zoals de Montana en de Reno. En we hebben de Rivel Riviera, de elektrische transportfiets in diverse kleuren, framematen en in dames- en herenuitvoering.

Omdat Rivel dit jaar 70 jaar bestaat hebben we een drietal jubileumfietsen gemaakt. De Seventy heeft een middenmotor, de Reveller (feestbeest) heeft een voorwielmotor en de Celebrate is identiek aan de Reveller, maar beschikt daarnaast over een extra terugtraprem.

Een elektrische fiets, e-bike, e bike of ebike (elke term is goed en betekend hetzelfde) is een rijwiel met elektrische hulpmotor die ondersteuning biedt tot een snelheid van 25 kilometer per uur. De speed pedelec daarentegen is een snelle e-bike waarmee je 45 kilometer per uur mag rijden. Je bent dan wel verplicht een helm te dragen, een bromfietsrijbewijs te kunnen overleggen en je dient de fiets te verzekeren en voorzien van een geel brommerplaatje. Officieel is zo’n speed pedelec een bromfiets waarmee je niet op een fietspad mag rijden.

© 2018 BIG Wholesale B.V.. All Rights Reserved. Realisatie DE ONLINE ZAAK