Elke Rivel e-bike is uitgerust met hetzelfde type accu, een zwarte Phylion met geïntegreerd achterlicht*. Deze accu heeft een capaciteit van 481 Wh (13Ah x 36V). Hiermee behaalt een Rivel een actieradius van tot 120 kilometer, al naar gelang de omstandigheden.

Phylion zwart met licht web

Een vervangende accu heeft een adviesprijs van € 399,-

De accu kan wel 600x opgeladen worden, maar de prestatie van de accu zal af gaan nemen naarmate de accu vaker wordt opgeladen. Om de kwaliteit van de accu zo lang mogelijk zo hoog mogelijk te houden dienen de stappen in de handleiding goed opgevolgd te worden.

TIPS voor het verlengen van de levensduur van de accu:

Laadt de batterij de eerste 3 keer nadat u de fiets heeft aangeschaft en er mee heeft gereden volledig op door de lader 24 uur aangesloten te houden. Dit zal de levensduur van de accu verlengen.
Let op! Laadt de accu na de eerste 3 keer NIET LANGER dan 24 uur aan de lader. Langer laden  zal de levensduur van de accu verkorten!

De accu kan altijd worden bijgeladen. Het is niet noodzakelijk om uw accu volledig leeg te rijden voor deze bijgeladen kan worden. De accu heeft een aanzienlijk langere levensduur als deze niet voortdurend helemaal leeg gereden wordt!

Voor een juiste weergave van de resterende accucapaciteit op uw display is het goed om af en toe uw accu wel helemaal leeg te rijden.

Wanneer u de accu niet gebruikt, bergt u dan de accu op in een omgeving met een omgevingstemperatuur die niet lager is dan 5°C. Haal de accu bij voorkeur uit de fiets. Wanneer u de accu enkele maanden niet gebruikt raden we aan de accu toch om de 6 weken op te laden, om te voorkomen dat ze helemaal leeg loopt.

Wij raden u aan om de accu alleen op te laden in een omgeving met een omgevingstemperatuur die niet lager is dan 5°C .

Gebruik alleen de door de fabrikant meegeleverde oplader! Elke andere oplader kan er voor zorgen dat de accu in brand vliegt of explodeert! 

* Bepaalde speciale modellen hebben mogelijk een grijze accu zonder geïntegreerd achterlicht, maar verder wel dezelfde capaciteit en eigenschappen.

© 2018 BIG Wholesale B.V.. All Rights Reserved. Realisatie DE ONLINE ZAAK